Kövess minket!
  
     

Miért fontos a munkavédelmi oktatás?

Miért fontos a munkavédelmi oktatás?
2014, június 5.

Amikor valaki új munkahelyen kezd dolgozni, legyen szó bármilyen ágazatról, részt kell vennie egy munkavédelmi oktatáson, ami felkészíti őt munkájára, és megóvja a balesetektől. Ebbe beletartozik a gépek rendeltetésszerű használata, valamint a helyes munkarend is.

munkavédelmi oktatást kötelezően meg kell tartani minden munkavállaló számára több különböző esetben, melyek közül az első és legfontosabb maga a munkába állás pillanata. Emellett szükséges még az előadás, ha megváltozik a munkahely vagy a munkakör, ha új munkaeszközöket kezdenek használni, vagy a meglévőt átalakítják, ha a munkavégzés helyszíne veszélyesnek minősül, ha a vállalkozás a munkavégzés folyamán fontos új technológiát vezet be, valamint természetesen, ha a munkavégzésből adódó baleset történik.

Célszerű továbbá a munkavédelmi oktatást időszakosan megismételni és ezt dokumentálni. A legtöbb munkavédelemmel foglalkozó cég ma már egyszerű és gyors megoldásokat kínál ennek a problémának a rendezésére.

A munkavédelmi oktatás tehát nagyon fontos momentuma egy új munka elkezdésének!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
munkavedelmioktatas1
A munkavédelmi oktatásról

A munkavédelmi oktatás a munkaadó védelme is egyben. Már az interneten is rengeteg ingyenesen letölthető munka- és tűzvédelmi oktatási csomagot találhatunk, így ha...

Close